28.9.10

Limekaka med vit choklad



50 g smör 
2 ägg 
2 dl strösocker 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
100 g vit choklad 
3/4 dl mjölk 
fint rivet skal av 1 lime 
2 msk pressad saft av lime 


ugn 175 grader 


 1. 

Smält smöret. Vispa ägga och socker pösigt. 


 2. 

Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. 


 3. 

Hacka chokladen. Tillsätt den, mjölk, limeskal och limesaft i smeten. Häll i det smält smöret, lite i taget. Rör försiktigt ihop till en slät smet. 


 4. 

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan känns torr med en provsticka. Låt kakan svalna.



Inga kommentarer: