4 personer
3 dl basmatiris
1 morot
1 röd paprika
2 salladslökar
250 sockerärtor
1-2 msk soja
1/2 dl sweet chilisås
3 ägg
salt, svartpeppar
1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
2. Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärtor och salladslök i strimlor.
3.Stek grönsakerna i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på sojan.
4. Tillsätt det kokta riset och sweet chilisåsen. Rör om.
5. Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.
(Recept från Ica Buffé)
3 dl basmatiris
1 morot
1 röd paprika
2 salladslökar
250 sockerärtor
1-2 msk soja
1/2 dl sweet chilisås
salt, svartpeppar
1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
2. Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärtor och salladslök i strimlor.
3.Stek grönsakerna i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på sojan.
4. Tillsätt det kokta riset och sweet chilisåsen. Rör om.
(Recept från Ica Buffé)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar