(bild- och receptkälla: alltommat)
6 stora eller 10 mindre muffins
125 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
1 1/4 dl filmjölk
2 dl blåbär + 1/4 dl vetemjöl
1/2 sats vaniljströssel *
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2.
Smält smöret och låt det svalna.
3.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
4.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
5.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen.
6.
Blanda bären med vetemjöl och rör ned dem försiktigt i smeten. Fördela smeten i formarna nästan upp till formkanten. Strö över vaniljströssel.
7.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för mindre. Känn med sticka. Om bären är frysta kan det förlänga tiden något.
*VANILJSTRÖSSEL:
Blanda 1 1/4 dl vetemjöl, 3/4 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker och 60 g smält smör
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar