27.7.10

Citronkaka med lavendelglasyr



2 ägg 
1 1/2 dl socker 
100 g smör 
2 1/2 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
pressad saft av en halv citron rivet skal av en citron 

Glasyr: 
1 1/2 - 2 dl florsocker 
1 msk lavendelblommor 
1 msk pressad citronsaft 



 1. 

Lägg lavendelblommorna i florsockret dagen innan kakan ska bakas. Täck med plastfilm. Sikta bort blommorna från florsockret nästa dag. 


 2. 

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Smält smöret. 


 3. 

Sikta ner mjölet blandat med bakpulver i äggvispet. Rör ner det smälta smöret, citronskal och citronsaften. Blanda till en jämn smet. 


 4. 

Häll smeten i en smörad och bröad fyrkantig sockerkaksform. 


 5. 

Grädda i ugn, 200 grader, cirka 30 minuter. Låt kakan svalna. 


 6. 

Glasyr; Blanda florsocker och citronsaft till en glasyr. Häll glasyren över kakan och dekorera med lavendelblom. 


(Receptet kommer från Leva&Bo)



Inga kommentarer: