19.9.09

Pasta med fläskfilé och gorgonzolasås

4 pers

400 g pasta penne
100 g gorgonzola
200 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
3 dl matlagningsgrädde
hackad persilja

1.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2.
Skär osten i mindre bitar. Strimla fläskfilén. Skala vitlöken.

3.
Smält matfettet i en stekpanna. Bryn köttet, pressa över vitlöken, salta och peppra.

4.
Lägg osten i en kastrull och låt smälta på svag värme. Tillsätt grädden, rör om, koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en uppvärmd stor serveringsskål. Blanda ner den heta avrunna pastan.

5.
Vänd sist ner köttet och strö över rikligt med persilga. Servera genast.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va gott det ska bli...kram Milla:)

Gottegrisen sa...

Låter supergott!

//Linda