7.6.09

Tinas polynesiska revbensspjäll




(bild- och receptkälla: HÄR)



4-6 personer

1,5 - 2 kg tjocka revben
3 dl japansk soja
3 msk färsk riven ingefära
salt och peppar

BBQ-sås:
1/2 dl chilisås
4 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
2 msk mörk sirap
1/2 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 tsk torkad pulveriserad timjan


1.

Gnid in spjällen med salt, peppar och ingefära. Häll över sojan och låt spjällen marineras i minst 5-6 timmar, gärna ett dygn.


2.

Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen.


3.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler och pensla dem ordentligt med BBQ-sås.


4.

Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem kontinuerligt tills dess att såsen tar slut.


5.

Låt spjällen steka i ugnen tills de är genomstekta, ca 1 timme och 15 min.


6.

Sätt in spjällen i ugnen på grill strax innan servering, så de får en fin yta.



Inga kommentarer: