(bild- och receptkälla: HÄR)
4-6 personer
1,5 - 2 kg tjocka revben
3 dl japansk soja
3 msk färsk riven ingefära
salt och peppar
BBQ-sås:
1/2 dl chilisås
4 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
2 msk mörk sirap
1/2 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 tsk torkad pulveriserad timjan
1.
Gnid in spjällen med salt, peppar och ingefära. Häll över sojan och låt spjällen marineras i minst 5-6 timmar, gärna ett dygn.
2.
Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen.
3.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler och pensla dem ordentligt med BBQ-sås.
4.
Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem kontinuerligt tills dess att såsen tar slut.
5.
Låt spjällen steka i ugnen tills de är genomstekta, ca 1 timme och 15 min.
6.
Sätt in spjällen i ugnen på grill strax innan servering, så de får en fin yta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar