29.6.09

Fyra sorters ostpaj

Ostpajen smakar bäst när den är lite ljummen, helst dagen efter tillagning. Den passar som förrätt med lite sallad, men är också bra att servera på en buffé. Pajen är ganska snabblagad, eftersom det funna fina pajskalet inte behöver förgräddas. Räcker till 8 pers till förrätt och på buffé. Supergod!

Deg:
2 1/2 dl vetemjöl, 150 g
1 dl vatten
1 msk olivolja
en pajform med löstagbar botten ca 24 cm i diameter

Fyllning:
100 g ädelost
200 g philadelhiaost
100 g kesella gourmet
2 ägg
1 dl vispgrädde
100 g västerbottenost

1.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, vatten och olivolja i en matberedare och kör snabbt till en deg. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rundel. Lyft över degen till pajformen och tryck fast den i botten och upp på kanterna.

2.

Blanda ädelost, philadelphiaost och kesella i en bunke och mosa ihop med en gaffel. Blanda ner ägg och vispgrädde och rör till en ganska slät massa. Skär västerbottenost i mycket små bitar och lägg i botten på pajen. Häll fyllningen över och grädda i ugn ca 30 minuter.

Servera pajen ljummen.

Inga kommentarer: