23.5.09

Äppel- och kanelmuffins




3 1/2 dl vetemjöl 
1 1/2 tsk bakpulver 
1/4 tsk salt 
125 g osaltat smör, rumstempererat 
1 3/4 dl strösocker
 2 ägg 
1 1/4 dl mjölk 
2 tsk vaniljsocker 
2 äpplen, skalade och skurna i klyftor 

Kanelfyllning: 

1 1/4 dl vetemjöl 
3/4 dl strösocker 
60 g smält smör 
2 msk malen kanel 



Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan 

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. 

Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen. 

Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. 

Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten. 

Tryck ner äppleklyftorna till hälften i smeten. 

Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 minuter i 175 grader för stora muffins och något kortare för mindre.





Inga kommentarer: