3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g osaltat smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skalade och skurna i klyftor
Kanelfyllning:
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel
Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen.
Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten.
Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten.
Tryck ner äppleklyftorna till hälften i smeten.
Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 minuter i 175 grader för stora muffins och något kortare för mindre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar