4 pers
ca 600 g kycklinglårfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2 - 2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena (majsstärkelse)
ev. en skvätt kinesisk soja
1.
Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka lök och vitlök.
2.
Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3.
Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4.
Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5.
Servera kycklingen med ris.
Alternativ: franska örter istället för persilja. Lägg till champinjoner i klyftor eller bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar