Lite meckigt att röra risotton i 20 minuter, men väl värt det. Oj, vad gott! Tilltalade till och med en 1,5 åring. Serverade Creme Fraiche Feta Oliv till och det blev pricken över i. Originalreceptet rekommenderar pesto.
4 port.
lax
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 tsk sesamfrö
Risotto på bulgur:
4 dl bulgur
8 dl hönsbuljong
1 msk olja
2 msk hackad purjolök
1/2 zucchini
1/2 röd paprika
Pensla laxen med olja, krydda med salt och citronpeppar och strö över sesamfrön. Stek i stekpanna tills de fått färg eller i ugn ca 20 min (200 grader).
Ansa och hacka purjolöken. Skär zucchini och paprika i mindre bitar. Fräs dem i lite olja i en kastrull och tillsätt bulgur. Häll på buljongen, lite i taget, under omrörning tills allt blivit en tjockare massa. Det tar ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar