200 g vit choklad
200 g smör
4 dl socker
300 g kesella
rivet skal och saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Garnering:
200 g tinade hallon och blåbär
1 1/2 msk florsocker
1 dl aprikospuré (barnmat)
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2.
Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i mikron på låg effekt.
3.
Tillsätt matfettet och rör tills det smälter.
4.
Rör samman sockret och kesellan till en jämn smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskal och -saft.
5.
Blanda noga mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en bunke.
6.
Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan 40-45 minuter.
7.
Blanda bären, florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.
Ännu godare när kakan fått stå ett dygn... Farligt god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar