3.3.09

Kladdkaka på vit choklad






200 g vit choklad 
200 g smör 
4 dl socker 
300 g kesella 
rivet skal och saft av 1 citron 
5 dl vetemjöl 
1 1/2 msk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 

Garnering: 
200 g tinade hallon och blåbär 
1 1/2 msk florsocker 
1 dl aprikospuré (barnmat) 


1. 

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. 

2. 

Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i mikron på låg effekt. 


3. 

Tillsätt matfettet och rör tills det smälter. 


4. 

Rör samman sockret och kesellan till en jämn smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskal och -saft. 


5. 

Blanda noga mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en bunke. 


6. 

Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan 40-45 minuter. 


7.

Blanda bären, florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan. 


Ännu godare när kakan fått stå ett dygn... Farligt god.




Inga kommentarer: