Riktigt smarrigt. Uppskattades även av barnen. Salladen uppskattades av oss vuxna.
Laxfilé
Marinad:
Rivet skal och saft av 1 apelsin
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 pressad vitlök (kan uteslutas)
1 msk farinsocker
1 tsk soja
Sallad:
2 apelsiner
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
färsk koriander
1 msk olja
Ugn 200 grader
1.
Lägg laxen i en ugnsform. Rör ihop marinaden, häll över laxen. Låt stå i rumstemperatur 1/2 timme. Stek i ugnen ca 20 minuter, ös med skyn efter ca 10 minuter.
2.
Sallad:
Skala apelsinerna, skär skinnfria klyftor. Skala och strimla löken, lägg i skål med vinäger ca 5 minuter. Låt rinna av. Hacka koriander, blanda med olja och apelsin.
Servera med bulgur, ris eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar