7.2.09

Snabblagad kladdkaka



Tunn, kladdig chokladkaka som går snabbt att baka och kräver minimalt med disk. En favorit!

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker




1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2.
Smörj och bröa en form.

3.
Smält smöret i en kastrull.

4.
Lyft kastrullen från plattan.

5.
Rör ner socker och ägg, blanda väl.

6.
Rör ner de övriga ingrediensena, så att allt blir väl blandat.

7.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.

8.
Lägg över kakan på ett serveringsfat. Pudra över florsocker.

9.
Servera med grädde eller glass.








Inga kommentarer: