5.2.09

Oreganokyckling

4 pers

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk färsk eller torkad oregano
1 1/2 msk balsamvinäger

1.
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.

2.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

3.
Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäge i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter.

Originalreceptet rekommenderar att man serverar med kokt potatis i halvor, morötter och salladslök. Jag föredrar nog att servera pasta, bulgur eller couscous till. Barnen föredrar pasta, jag föredrar bulgur eller couscous. Men gott är det. Milt och gott.

Inga kommentarer: