4 pers
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk färsk eller torkad oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
Gör så här:
1.
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
2.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3.
Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäge i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter.
Originalreceptet rekommenderar att man serverar med kokt potatis i halvor, morötter och salladslök. Jag föredrar nog att servera pasta, bulgur eller couscous till. Barnen föredrar pasta, jag föredrar bulgur eller couscous. Men gott är det. Milt och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar