5.2.09

Kassler- och paprikapaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten

Låt degen vila kallt ca 30 minuter

Fyllning:

2 paprikor, blandade färger
1 purjolök
300 g kassler
2 dl riven ost
3 msk hackad gräslök
4 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk fransk senap
salt, peppar

ugn 200 grader

1.
Tryck ut degen i pajformen och nagga botten. Klä kanten med alufolie och förgrädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Tag bort folien.

2.
Kärna ur paprikorna och strimla dem. Ansa och strimla purjolöken. Tärna kasslern.

3.
Fräs paprika och purjolök i lite matfett tills det mjuknar, utan att få färg. Fördela röran i pajskalet tillsammans med kasslern. Strö över riven ost och gräslök. Rör om så att allt blandas.

4. Vispa samman äggen med grädde, mjölk, senap, salt och peppar. Häll det över pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

Inga kommentarer: