9.1.09

Förrätt: Ugnsrostad potatis med romröra





(bildkälla: hebe.se)




4 port


6 stora potatisar
4 gula lökar
1 msk smält smör eller olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl sik- eller löjrom
1 dl creme fraiche
2 msk hackad gräslök



1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Tvätta potatisen och skär den på längden i centimetertjocka skivor. Skala och klyfta löken.


3.

Lägg potatis och lök på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.


4.

Pensla med lite smör eller olja. Salta och peppra.


5.

Rör ihop rom, creme fraiche och gräslök. Servera potatis och lök med romröran.



Det här är ett gammalt recept från Allt om Mat 2002. Idag skulle jag nog inte göra romröra, jag skulle servera potatisen med en klick creme fraiche, en klick rom och så toppa med gräslök. Alternativt göra som på bilden, koka små färskpotatisar istället för ugnsrosta potatisskivor.






1 kommentar:

Vicki sa...

Var precis inne och kollade i din andra blogg. Så trevligt med en blogg med massa recept!! Jag brukar försöka hitta nya och efterlyst en del. Känner att jag behöver lite nytt, känns som om jag lagar samma mat just nu.

Så nu vet jag var jag ska titta om jag behöver något nytt.

Vicki