3.1.09

Blåbärspaj med vaniljsås






Supergott! Min absoluta favoritblåbärspaj!



2 formar, 6-8 bitar

250 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
1 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
1 knivsudd hjorthornssalt

Fyllning:

1 1/4 dl vaniljkräm (marsan)
4 dl blåbär



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj två låga pajformar, ca 22 cm i diameter.


2.

Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen. Lägg den gärna kallt en stund att vila.


3.

Dela degen i två delar och kavla ut dessa till runda plattor.


4.

Klä formarna med degen. Spara gärna lite deg att garnera blåbärspajerna med.


5.

Gör marsankrämen enligt receptet på förpackningen.Fördela krämen och bre ut den jämnt i formarna. Strö ut bären överst.


6.

Kavla ut den sparade degen och sporra upp den i ca 1 cm breda remsor. Lägg dessa i ett rutnät över pajerna till ett rutmönster.


7.

Grädda pajerna i 25-30 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg.
Servera med vaniljglass.



Inga kommentarer: