3.1.09

Agnetas kycklingfilé i örtsås



Festligt och barnvänligt. Och väldigt gott.


4 port.



500 g kycklingfilé
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
50 g riven parmesanost
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 tsk basilika
2 krm timjan
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Vänd kycklingfiléerna i mjöl och stek dem hastigt på båda sidorna i smör. Lägg över filéernai ugnssäker form.


3.

Koka upp buljong, vispgrädde och ost. Rör i örtkryddorna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.


4.

Häll såsen över kycklingfiléerna och gratinera i 25 minuter.


Servera med tagiatelle och sallad.



Inga kommentarer: