Festligt och barnvänligt. Och väldigt gott.
4 port.
500 g kycklingfilé
2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
50 g riven parmesanost
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 tsk basilika
2 krm timjan
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Vänd kycklingfiléerna i mjöl och stek dem hastigt på båda sidorna i smör. Lägg över filéernai ugnssäker form.
3.
Koka upp buljong, vispgrädde och ost. Rör i örtkryddorna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4.
Häll såsen över kycklingfiléerna och gratinera i 25 minuter.
Servera med tagiatelle och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar