21.12.08

Smala chokladkakan med lime



(bild- och receptkälla: arla.se)



3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella
rivet skal av en lime

Garnering: florsocker och tunnskivad lime


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader. 

2.

Vispa ägg och socker pösigt. 


3.

Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kesella och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant. 


4.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime.


Servera ev. med en klick vispad Kelda mellangrädde.



Inga kommentarer: