5.12.08

Päronpaj




Oväntat god kombination av päron och citron. En ny favorit! 


100 g smör 
1 dl vetemjöl 
2 msk vatten 

Fyllning: 
100 g smält smör 
1 1/2 dl socker 
1 1/2 dl vetemjöl 
rivet skal av 1 citron 
4 mogna päron eller 1 burk päronhalvor 



 1. 

Hacka samman smöret och mjölet till pajdegen. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Kavla ut den och klä en pajform. Ställ formen kallt i 30 minuter. 


 2. 

Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. 


 3. 

Blanda smör, socker, mjöl och rivet citronskal till en smuldeg. Skala och skär päronen i klyftor. 


 4. 

Lägg päronklyftorna i pajskalet och smula över degen. Grädda i nedersta delen av ugnen i 30-35 minuter. 


Servera pajen ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.



Inga kommentarer: