5.12.08

Päronpaj

Oväntat god kombination av päron och citron. En ny favorit!

100 g smör
1 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
100 g smält smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
4 mogna päron eller 1 burk päronhalvor

1. Hacka samman smöret och mjölet till pajdegen. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Kavla ut den och klä en pajform. Ställ formen kallt i 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

3. Blanda smör, socker, mjöl och rivet citronskal till en smuldeg. Skala och skär päronen i klyftor.

4. Lägg päronklyftorna i pajskalet och smula över degen. Grädda i nedersta delen av ugnen i 30-35 minuter.

Servera pajen ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer: