1 gul lök
1 msk olja eller margarin
400 g grytbitar av nötkött
200 g färska champinjoner
1 tsk salt
peppar
2 msk tomatpuré
1 msk fransk senap
ca 2 dl vatten
1 msk Maizena majsstärkelse eller redning
1.
Skär löken i tunna skivor och fräs i stekpanna några minuter.
2.
Tillsätt strimlat kött lite i taget och låt det brynas lätt.
3.
Skiva champinjonerna och tillsätt dem.
4.
Låt puttra tills vätskan kokat in.
5.
Smaksätt med salt, peppar och tomatpuré. Späd med vatten.
6.
Låt grytan puttra ca 45 minuter. Späd med mer vatten och det behövs.
7.
Blanda Maizena med lite vatten, rör ner i grytan och sjud några minuter till.
Servera med potatis, ris eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar