(bildkälla ica.se)
Supergott! Smakar bäst efter ett dygn i kylen. Perfekt till nyår!
4 ägg
1 1/2 dl florsocker
500 g mascarpone, Philadelphia Cream Cheese eller dansk flödeost
4 msk Amaretto mandellikör
2 dl starkt kallt kaffe
20 savoirdkex eller 150 g biskvier eller en färdig tårtbottensats
2 msk kakao
ev. Kahlua eller Tia Maria
1.
Vispa gulorna pösiga med sockret. Blanda ner ost och Amaretto.
2.
Vispa vitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
3.
Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg dem i en skål eller form, alternativt stänk kaffe över första lagret tårtbottnar. Bred hälften av ostmassan ovanpå kexlagret. Upprepa och avsluta med ett ostlager.
4.
Pudra med kakao och ställ i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
Alternativ: byt ut lite av kaffet mot Kahlua eller Tia Maria.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar