24.11.08

Viltlax








Superenkel och supergod festlig lax. Går att förbereda och bara att sätta in i ugnen när gästerna kommer. Eller fem minuter innan, så doftar det ljuvligt när de kommer! Barnvänligt, om man inte har väldigt petiga barn. (Recept från Buffé)



4 port.


ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan



Gör så här:

1. 

Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.

2. 

Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.

3. 

Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

4. 

Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.


2 kommentarer:

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Låter smarrigt. Lax och röding är den fisk jag äter... (Kräsen!)

Jag niger och tackar för kategorin Vardagsmat!

New Me sa...

Detta är en av våra favoriter sedan vi ätit den hos er....mums!
MYcket trevlig blog! Kram svägerskan