20.11.08

Kycklingroulader fyllda med lök, persilja och bacon

Ingen vardagsmat precis. Ganska meckigt att göra, men supergott, så det kan vara värt besväret.

16 skivor tunnskivad kycklingfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar

Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter.

Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

Härifrån kommer receptet.

2 kommentarer:

♥ mamman i huset... ♥ sa...

AAAAAAAAAAAAAmbitiöst, det också!

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Jag har en önskekategori: Vardagsmat! Ifall man nu får önska...