2.1.25

Zeinas krämiga oxfilépasta


 
(bild- och receptkälla)



Milt och smakrikt. Supergott!


4 portioner

300 g oxfilé, lövbiff eller entrecote
2 schalottenlökar eller 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 tsk dijonsenap (jag tog lite mindre)
2 msk japansk soja
5 dl grädde (vispgrädde enligt originalreceptet)
salt, svartpeppar
smör eller olja tills stekning
300 g pasta

Servering:

parmesanost
balsamico
färsk ruccola


Gör så här:


1.

Hacka lök och champinjoner.


2.

Skär köttet i strimlor.


3.

Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek gärna köttet i omgångar. För mycket kött i liten stekpanna gör att köttet blir kokt istället för stekt.


4.

Bryn köttet under omrörning tills det får färg.


5.

Lyft bort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.


6.

I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. 


7.

Pressa i vitlök och stek lite till.


8.

Häll i grädde, soja, dijonsenap, salt och peppar.


9.

Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. 


10.

Smaka av såsen och krydda ev. med mer senap, salt, peppar eller soja. 


11.

Vänd i köttet och låt puttra ca 5 min. 


12.

Servera med pasta, riven parmesanost, ruccola och ringla gärna balsamico över. 


Inga kommentarer: