Milt och smakrikt. Supergott!
4 portioner
300 g oxfilé, lövbiff eller entrecote
2 schalottenlökar eller 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
2 tsk dijonsenap (jag tog lite mindre)
2 msk japansk soja
5 dl grädde (vispgrädde enligt originalreceptet)
salt, svartpeppar
smör eller olja tills stekning
300 g pasta
Servering:
parmesanost
balsamico
färsk ruccola
Gör så här:
1.
Hacka lök och champinjoner.
2.
Skär köttet i strimlor.
3.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek gärna köttet i omgångar. För mycket kött i liten stekpanna gör att köttet blir kokt istället för stekt.
4.
Bryn köttet under omrörning tills det får färg.
5.
Lyft bort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.
6.
I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg.
7.
Pressa i vitlök och stek lite till.
8.
Häll i grädde, soja, dijonsenap, salt och peppar.
9.
Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min.
10.
Smaka av såsen och krydda ev. med mer senap, salt, peppar eller soja.
11.
Vänd i köttet och låt puttra ca 5 min.
12.
Servera med pasta, riven parmesanost, ruccola och ringla gärna balsamico över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar