En av de godaste fiskrätterna jag lagat! Supergott! Jag hoppade över salladsosten.
800 g potatis
oregano
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
250 g körsbärstomater
1 kruka persilja
1 kruka basilika
8 g kycklingbuljong
4 msk smör
2 msk vatten
500 g torsk
100 g grekisk salladsost
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Ta ut smöret ur kylskåpet.
2.
Koka upp en vattenkokare med vatten.
3.
Halvera oskalad potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano, en nypa salt och peppar. Rosta i ugn i 20-25 min, eller tills gyllene.
4.
Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm breda strimlor.
5.
Tillsätt paprika till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
6.
Finhacka eller pressa vitlöken.
7.
Riv citronzest och skär sen citronen i klyftor.
8.
Halvera körsbärstomaterna.
9.
Finhacka persilja och basilika.
10.
Blanda smörmix:
Blanda vitlök, citronzest, citronjuice, kycklingbuljong, smör, kokande vatten, persilja och hälften av basilikan i en liten skål. Blanda tills smöret har smält lite.
11.
Placera körsbärstomaterna i en medelstor ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
12.
Baka fisk:
Torka fisken torr med hushållspapper, krydda med en nypa salt och peppar på båda sidorna.
13.
Placera fisken ovanpå körsbärstomaterna och häll över smörmixen. Baka i ugnen tills fisken faller lätt isär, ca 12-15 min.
14.
Strö över salladsost på den färdiga potatisen.
15.
Servera:
Lägg upp rostad potatis på tallrikar. Toppa med torsk och tomater. Skeda över smörsås på fisken. Garnera med basilika och och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar