13.8.21

Stekt avokado

 




Otippat gott! Riktigt gott!



avokado
smör eller olja
vitlök
flingsalt
chiliflakes


Gör så här:


1.

Dela avokadon på mitten. Gröp ur kärnan. Skär bort en bit på varje långsida så det går att steka avokadon platt i pannan.


2.

Värm en stekpannan och lägg i smör eller olja. Pressa ner vitlök i fettet och rör om.


3.

Stek avokadohalvornan (och bitarna du skar bort), några minuter på varje sida. Krydda med chiliflakes och strö över flingsalt vid servering. 



En struntsak kanske, men jag serverade dem upp och nedvända (alltså tvärtemot på bilden ovan) för jag tycker det ser trevligare ut. :-) Ser annars ut som att man missat att fylla gropen. Vilket man i och för sig kan göra. Skaldjursröra? Krämig räksallad? Räkor? Men det var supergott bara som det var också. 




Inga kommentarer: