Farligt goda!
1 tsk torrjäst
0,5 tsk strösocker
2 msk vatten
250 g vetemjöl
0,75 g salt
1 dl naturell yoghurt
1 msk matolja, neutral smak
0,75 g mellanmjölk
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
1 msk rapsolja
Gör så här:
1.
Blanda torrjäst och socker i en skål. Tillsätt 45 grader varmt vatten och rör om. Låt stå i 10 min.
2.
Blanda vetemjöl och salt i en större skål. Tillsätt jästblandningen, yoghurt, olja och varm mjölk. Blanda samman till en deg. Knåda degen i ca 5 min.
3.
Gnid in en ren skål med lite olja och lägg ner degen. Plasta och låt degen vila i rumstemperatur i ca 1 tim.
4.
Finhacka vitlök och koriander.
5.
Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll. Kavla ut varje boll till ett tunt bröd. Strö över lite vitlök och koriander och gnid in försiktigt i bröden.
6.
Stek bröden i lite olja i en het panna ca 2 min med vitlöks- och koriandersidan upp. Vänd och stek andra sidan i ca 1 min.
7.
Lägg över bröden på ett fat och pensla med lite smör. Servera på direkten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar