0,5 l mjölk
1,5 pkt jäst
knappt 2 koppar strösocker
1-2 tsk mald kardemumma
1 tsk salt
15-17 dl vetemjöl
1,5-2 hg smör
ägg till pensling
Gör så här:
1.
Smält smöret, häll mjölken i smöret så mjölken blir ljummen.
2.
Smula jästen i en bunke, slå över lite av smör/mjölkvätskan, rör ut ordentligt, håll på resten.
3.
Rör ner socker, kardemumma och salt. Rör ner ca 15 dl av mjölet.
4.
Knåda tills degen släpper bunken.
5.
Täck med handduk och låt jäsa ca 35 min.
6.
Kavla ut degen, bred på rumsvarmt smör, sockra och pudra över kanel. Rulla och skär i bullbitar.
7.
Låt bullarna jäsa under handduk ca 35 min.
8.
Pensla med vispat ägg. Grädda 10-12 min i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar