7.8.20

Krusbärskaka med toscatopping






150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker + 1 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
250 g krusbär


Toscatäcke:

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (50 g)



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt.


3.

Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet.


4.

Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet Rör ner skalet i smeten.


5.

Häll smeten i en smord form med löstagbard kant, ca 24 cm i diameter.


6.

Blanda krusbärenmed 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten. 


7.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.


8.

Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.


9.

Blanda i mandeln.


10.

Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna. 



Servera ljummen kaka med vaniljsås.










Inga kommentarer: