9.6.20

Tomatsoppa med basilikakräm och vitlöksstekt zucchinitopping





Googlade tomatsoppa och gjorde en egen kombination av två recept. Resultatet blev supersmarrigt. 


Soppa:

1 gul lök
smör eller margarin till stekning
4 färska tomater
1 förpackning krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljong
5 dl vatten
salt och peppar
1 dl mellan- eller vispgrädde

Basilikakräm:

2 1/2 dl creme fraiche
1 kruka färsk basilika

Zucchinitopping:

1/2 zucchini
1 vitlöksklyfta
flingsalt


Gör så här:


1.

Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett.


2.

Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärning och vatten i en rejäl kastrull. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.


3.


Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Späd med grädde för att få soppan krämig. 


4.

Basilikakräm:
Finhacka rejält med färska basilikablad och blanda med creme fraiche. Klicka i soppan strax före servering eller servera bredvid.


Zucchinitopping:
Dela en halv zucchini i små tärningar. Stek i smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med flingsalt. 


Jag hade pumpakärnor hemma så det fick toppa hela härligheten. 



Inga kommentarer: