Googlade tomatsoppa och gjorde en egen kombination av två recept. Resultatet blev supersmarrigt.
Soppa:
1 gul lök
smör eller margarin till stekning
4 färska tomater
1 förpackning krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljong
5 dl vatten
salt och peppar
1 dl mellan- eller vispgrädde
Basilikakräm:
2 1/2 dl creme fraiche
1 kruka färsk basilika
Zucchinitopping:
1/2 zucchini
1 vitlöksklyfta
flingsalt
Gör så här:
1.
Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett.
2.
Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärning och vatten i en rejäl kastrull. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3.
Mixa allt med stavmixer eller i en matberedare. Späd med grädde för att få soppan krämig.
4.
Basilikakräm:
Finhacka rejält med färska basilikablad och blanda med creme fraiche. Klicka i soppan strax före servering eller servera bredvid.
Zucchinitopping:
Dela en halv zucchini i små tärningar. Stek i smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med flingsalt.
Jag hade pumpakärnor hemma så det fick toppa hela härligheten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar