19.8.19

Smördegsbakelse med kantareller





Wienerbröd är gott. Kantareller är gott. Vitlök är gott. Vad blir det om man kombinerar det? Suuuupergott! 



Inspirerad av det HÄR inlägget, gjorde jag supersmarriga kantarellbakelser häromdagen. 


Djupfryst smördeg
Kantareller
Creme Fraiche
Creme Cheese Vitlök
Timjan



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader. Tina djupfrysta smördegsplattor i en bakplåtspappersklädd ugnsform. 


2.

Stek kantarellerna i stekpanna UTAN smör. När vätskan börjar försvinna, lägg i en smörklick och stek tills kantarellerna fått fin färg.


3.

Blanda creme fraiche och creme cheese och bred ut på smördegsplattorna. Lämna en kant runt om.


4. 

Lägg de stekta kantarellerna över röran. Vik in kanterna lite och pensla kanterna med vispat ägg. Krydda med timjan.


15 minuter i 225 grader.



Njuuut!



Inga kommentarer: