16.9.18

Torskgryta med nudlar



(bild och receptkälla: citygrossmatkasse)


4 port.


150 g morötter
2 st schalottenlökar
3 msk riven färsk ingefära
1 förpackning pak choi
2 tsk rapsolja
1,5 msk fiskfond
1 burk koksmjölk
2 dl vatten
2 tsk curry
1 tsk malen chili ancho
500 g torsk
250 g äggnudlar



Gör så här:


1.

Skala och skiva morötter. Skala och hacka schalottenlök. Skala och riv ingefära. Skär pak choi några gånger på längden.


2.

Stek morötter och lök i olja i en kastrull tills det blivit lite mjukt. Tillsätt ingefära, pak choi, fond, kokosmjölk, vatten, curry och chili ancho. Lägg på ett lock så att pack choien mjuknar snabbare och sjunker ner i såsen. Låt allt koka upp.


3.

Skär torsken i bitar. När morötterna är färdiga, lägg i torsken och låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.


4.

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Servera till torskgrytan.



Suupergott! Lite svårätet med nudlarna, men gott. Fast det skulle gå att äta och bli mätt och belåten även utan nudlarna. 



Inga kommentarer: