Originalreceptet från Allers.se är för två personer, men det är bara att dubbla. Jag dubblade och fick ut 6 lagom portioner. Men det beror så klart på storleken på skålarna eller glasen man serverar i. Originalreceptet innehöll inte digestivekex.
2 port.
1 1/2 dl vispgrädde
125 g kesella med vanilj
1 äggula
2 msk vaniljsocker
1 mogen mango
2 passionsfrukter
6 digestivekex
2 msk flytande smör
Gör så här:
1.
Krossa digestivekexen och blanda med smöret. Ställ in i kylskåpet medan du gör det andra.
2.
Vispa grädden fluffig med elvisp. Vänd sedan ner kesella, äggula och vaniljsocker.
3.
Skala mangon och skär i ganska stora klyftor. Jag hackade i tärningsstora bitar och nöjde mig med att dekorera med klyftorna. Gröp ur passionsfrukterna. Varva sedan smulor, mango, passionsfrukt och vaniljkräm i fina glas.
In i kylen och servera kallt! I originalreceptet stod det att man skulle servera direkt, men jag tyckte det var mycket godare kallt. Hur vet jag det? För att det blev några över...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar