4.1.18

Varm brieost med nöttopping





Varm brietårta. Såååå. Himla. Gott. 




1 liten brie eller camenbert, ca 250 g
100 g valnötskärnor
1 msk olivolja
1 dl flytande honung
1 msk balsamvinäger



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Täck en plåt med bakplåtspapper, lägg på osten och värm i ugnen i 10-15 minuter.


3.

Hacka valnötskärnor och fräs dem i olja under omrörning tills de börjar få färg.


4.

Häll på honung och balsamvinäger och låt koka ihop ett par minuter.


5.


Häll nötblandningen på den varma osten och servera direkt med färska fikon eller druvor.




Jag hade lite pistaschnötter hemma, så jag blandade valnötter och pistaschnötter. Supergott tillsammans med det HÄR (<--klicka) brödet!





Inga kommentarer: