8.12.17

Kanelkladdkaka





(bild och recept ica.se)



100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1/2 krm salt
2 ägg
3 msk kakao
1 dl vetemjöl

Till servering:
vispgrädde
frusna körsbär


Gör så här:



Tina körsbären när kakan ska serveras. 



1.

Sätt ugnen på 175 grader.


2.

Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar) eller smörj formen med smör.


3.

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker, kanel och salt och sedan ett ägg i taget. Blanda kakao och mjöl och sikta ner i smeten och rör ihop till en slät smet. Häll den i formen.


4.

Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter. Låt kakan kallna, gärna i kyl så blir den lite fastare.



Till servering: vispad grädde och körsbär. 
Blanda  250 g frusna körsbär med 1 dl strösocker och rör om då och då.




Inga kommentarer: