23.8.17

Pestopasta med citronkryddad fisk





(bild och recept från tasteline.com)



Har nog aldrig tidigare lagat pasta med fisk (torsk, som jag valde) och kombinationen med pesto var så oväntad att jag bara var tvungen att testa. Och det var gott! Riktigt gott! 




4 port.


800 g fisk (kolja eller torsk)
1 st citron, rivet skal
salt, svartpeppar
olivolja
smör


400 g spagetti
olivolja
salt
150 g haricots verts


Pesto:

50 g parmesanost
1 kruka basilika
100 g mandel, skalad
1 skalad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 nypor flingsalt
1 nya svartpeppar



1.

Pesto: Skär parmesanen i mindre bitar och skölj basilikan. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät massa.

2.

Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.


3.

Fisk: Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Skölj citronen och riv skalet från 1/2 citronen över fisken.


4.

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fiskfiléerna gyllenbruna på båda sidor.


5.

Pasta: Tillsätt haricots verts till pastavattnet de två sista minuterna. Sila av vattnet och blanda pasta och haricots verts med peston. Tillsätt lite extra olivolja om det behövs.


6.

Servera pestopastan med den stekta fisken och riv lite extra citronskal över. 








Jag fuskade dock och använde färdig "köpepesto" och istället för haricots verts använde jag strimlade sockerärtor. Gott! 




Inga kommentarer: