13.4.17

Fiskgratäng med spätta, oliver, svamp och tomat






(bild och recept från citygrossmatkasse.se)



4 port.



500 g spättafilé
0,5 citron
salt och peppar
2 tsk flytande margarin
125 g champinjoner
2 dl fraiche 5%
0,5 fiskbuljongtärning
2 tomater
10 gröna oliver
0,25 solovitlök
salt o peppar
1 tsk torkad dragon


Potatismos:

1 kg potatis
1 dl mjölk 0,5%
2 tsk flytande margarin



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Koka potatisen till moset.


3.

Droppa citron över spättafiléerna, salta och peppra. Rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form med margarin. Lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Låt stå i ugn ca 10-12 min.


4.

Skiva champinjonerna och fräs i resterande margarin. Häll på fraiche, tillsätt buljongtärning och låt det koka upp.


5.

Grovhacka tomaterna, hacka oliver, pressa vitlök och blanda ner alltsammans i såsen. Smaksätt med salt, peppar och dragon. Häll den varma såsen över spättarullarna.


6.

Stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Servera med rårivna morötter eller morotsstavar. 



(1 port = 10 smartpoints enligt viktväktarna)



Inga kommentarer: