25.1.17

Teriyakilax






(bild och recept från koket.se)


4 port.


600 g laxfilé
 2 dl teriyakisås
1 dl blandade frön, t ex sesam-, pumpa- och solrosfrön


Servera med ris



Gör så här:


1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Lägg laxsidan i en smord ugnsform. 

3.

Pensla över rikligt med teriyakisås.

4.

Baka laxen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 48 grader.

5.

Tag ut laxen och häll över fröblandningen.

6.

Sätt in fisken ytterligare några minuter i ugnen.

7.

Sätt in ugnen ytterligare några minuter i ugnen.

8.

Servera med ris eller nudlar.



Det här är barnens - och vårt - favoritrecept på lax. Barnen gillar dock inte fröblandningen så antingen gör jag halva laxen utan eller så skippar jag det helt och serverar fröblandningen som tillbehör till den färdiglagade laxen. Supergott! Och enkelt. 





Inga kommentarer: