29.12.16

Kebabfärs med couscous, vitlökssås och sallad




4 port 

Sås:

2 dl yoghurt 
2 msk chilisås
2 krm spiskummin
1 vitlöksklyfta 
1 msk rödlök
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
2 krm socker


600 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk mald spiskummin
 1 dl mjölk
3 msk ströbröd
ca 0,5 rödlök

4 port couscous

sallad
gurka
tomat
0,5 rödlök


1.

Blanda ingredienserna till såsen. Ställ i kylen.

2.

Blanda färs, skalad och pressad vitlök, salt och riven lök till en jämn smet. Forma färsen till avlånga biffar och stek dem i ett par minuter per sida.

3.

Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet.

4.

Gör sallad genom att strimla sallad, tärna gurka och tomtat och hacka löken. 


(bild och recept från citygross matkasse)



Inga kommentarer: