(bild och recept från citygrossmatkasse.se) |
Jisses så gott! Supergott! Här är min variant av originalreceptet från citygrossmatkasse. (Jag uteslöt fänkålsfrön och jag saknade absolut ingenting).
4 port.
4 port ris
1 gul lök
ca 100 g morötter
1 apelsin, saften
2 tsk curry
2 msk smör
1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning
1,5 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 krm salt
ca 500 g torsk
1.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
2.
Skala och hacka löken fint. Skala och riv morötterna grovt.
3.
Fräs lök, morot och curry i en gryta med smör.
4.
Rör i fond/buljong, creme fraiche, vatten och saft från apelsinen. Koka upp och smaka av med salt.
5.
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud under lock ca 5 min.
Servera med grovrivna morötter och NJUUUUUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar