15.3.16

Fiskpanna med curry


(bild och recept från citygrossmatkasse.se)

Jisses så gott! Supergott! Här är min variant av originalreceptet från citygrossmatkasse. (Jag uteslöt fänkålsfrön och jag saknade absolut ingenting).

4 port.

4 port ris

1 gul lök
ca 100 g morötter
1 apelsin, saften
2 tsk curry
2 msk smör
1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning
1,5 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 krm salt
ca 500 g torsk

1.

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

2.

Skala och hacka löken fint. Skala och riv morötterna grovt. 

3.

Fräs lök, morot och curry i en gryta med smör.

4.

Rör i fond/buljong, creme fraiche, vatten och saft från apelsinen. Koka upp och smaka av med salt.

5.

Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud under lock ca 5 min.


Servera med grovrivna morötter och NJUUUUUT! 



Inga kommentarer: