12.4.15

Asiatisk karré med hoisinsås, picklad rödlök och nudlar




4 port.
ca 600 g karré
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 tsk japansk soja
2 msk raps/matolja
1 pkt nudlar
 
Picklad rödlök:
 
2 rödlökar
1,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger
 
Hoisinsås:
 
4 msk japansk soja
2 msk chilisås
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 krm ingefära
1 vitlöksklyfta
ca 250 g salladskål
1.
Strimla köttet tunt och lägg det i en påse. Skala och pressa vitlök, häll i sambal oelek, soja och olja. Låt stå tills det är dags att steka.
2.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
3.
Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud långsamt under lock i ca 5 min.
4.
Rör ihop hoisinsåsen, soja chilisås, honung, sambal oelek, ingefära, skalad pressad vitlök.
5.
Strimla det via på kålen och lägg i en skål. Strimla resten och lägg i en annan skål.
6.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i omgångar utan marinad tills det fått fin färg. Lägg tillbaka allt i stekpannan och häll på marinaden. Du kan steka det ganska hårt. Det ska bli krispigt.
Servera.
 
Originalrecept från citygrossmatkasse. Under punkt 6 står det att man ska steka utan marinad. All min marinad hade sugits upp av köttet, så jag stekte med marinad. Eller vad man nu kan kalla det. Köttet låg i marinad och jag stekte det. Punkt slut. Och gott var det. Riktigt gott.

Inga kommentarer: