7.4.13

Timjanrostade rotsaker med ugnsstekt kyckling & päronsallad

2 msk smör
1 tsk timjan
0,25 vitlök
4 kycklingklubbor
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen
svartpeppar
Ca 800 g potatis
2 rödbetor
1 palsternacka
2 msk olivolja

3 morötter
1 päron
0,5 purjolök
1 msk äppelcidervinäger
1,5 msk raps/matolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda samman smör, timjan och pressad vitlök med en gaffel på ett fat.

Skölj av kycklingen och lägg den på ett galler på en ugnsplåt. Krydda med salt och peppar, bred på smöret. Laga i ugn i 10 min. Under tiden förbereder du potatis, rödbetor och palsternacka.

Skölj av potatisen, skala rödbetor och palsternacka. Skär allt i skivor. Ta ut ugnsplåten med gallret ur ugnen, lägg potatis, rödbetor och palsternacka på plåten. Ringla över olivolja, sätt tillbaka gallret med kycklingen och laga i ugn i ca 30 min.

Skala och grovriv morötterna. Dela päronet i bitar och hacka purjolöken. Lägg allt i en skål och häll på vinäger, olja, salt och peppar.

Servera.

Ojoj så gott, hela familjen åt med god aptit. Salladen otippad men supersmarrig.

(originalreceptet, som även innehåller en sås som jag skippade, kommer från citygross matkasse)

Inga kommentarer: