18.2.12

Blomkålssoppa med baconströssel


4 port.

2 gula lökar
1 kg blomkål
3 msk smör
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
140 g bacon
100 g purjolök
3 dl mjölk
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm cayennepeppar
salt

1.
Grovhacka lök och blomkål.

2.
Smält 1 msk smör i en gryta, pressa i vitlök och tillsätt löken. Stek på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt 4 dl vatten, buljong, salt, vitpeppar och rör om. Tillsätt blomkålen och låt koka under lock i 10-15 minuter.

3.
Strimla bacon. Skölj och strimla purjolök.

4.
Stek baconet på hög värme i 2 minuter. Tillsätt purjolöken och stek i 3 minuter till.

5.
Dra grytean från plattan och mixa blomkålen slät med stavmixer. Tillsätt mjölk, 2 msk smör, vinäger, salt, cayennepeppar och vitpeppar. Låt puttra ca 3 minuter.

6.
Toppa soppan med bacon- och purjolöksfräset.

Inga kommentarer: