20.1.12

Pikant äppelsmulpaj




6 port. 


 ca 800 g äpplen 
1 tsk kanel 
2 tsk socker 
1 krm flingsalt 
smör till formen 


Smuldeg: 

125 g kallt smör 
2 dl vetemjöl 
1 dl havregryn 
1 1/2 dl socker 
1 1/2 tsk flingsalt 
 vispad grädde. vaniljsås eller glass till servering 



Gör så här:


 1. 

Sätt úgnen på 225 grader. 


 2. 

Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingalt. 


3. 

Skala, kärna ur äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingfalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. 


 4. 

Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tllls den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass. 



(recept från ica buffé)






Inga kommentarer: