20.1.12

Pikant äppelsmulpaj


6 port.

ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen

smuldeg:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt

vispad grädde. vaniljsås eller glass till servering

1.
Sätt úgnen på 225 grader.

2.
Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingalt.

3.
Skala, kärna ur äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingfalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.

4.
Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tllls den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

(recept från ica buffé)


Inga kommentarer: