4.6.11

Grillad squash



(recept från leva&bo 21/2011)


4 port.



2 stora squash, skivade på längden
1 1/2 dl jungfruolivolja
saften av 1 stor citron
1 tsk chiliflakes
salt, svartpeppar
2 stora salladslökar, tunt skivade till garnering
2 msk flytande honung
150 g fetaost, skivad eller smulad
koriander eller grönmynta till garnering



1.

Vispa ihop olja och citron och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar. Skär squashen på längden och fukta med citron- och oljeblandningen.


2.

Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Grilla skivorna direkt över glödvärme. Beräkna 3-4 minuter på varje sida. Lägg sedan tillbaka all grillad squash i citron- och oljeblandningen. Ringla över honung.


3.

Fördela fetaost över grillad squash och strö vöer salladslök och koriander.



Hade ingen koriander hemma och jag saknade verkligen inte smaken. Kanongott tillbehör.


Passar perfekt att tillaga på spisen i en vanlig stekpanna!



Inga kommentarer: