3.5.11

Stekt torsk med dill- och citronolja och prosciuttochips

4 port.

Dill- och citronolja:
Finriv skalet och pressa saften ur 1 citron. Finhacka 1/2 kruka dill och blanda med citronsaft och skal. Tillsätt 3 msk (5 msk i originalreceptet) olja och 1 krm salt. Balansera det syrliga med 1 tsk honung.

Stek 70 g prosciutto (eller bacon) på medelvärme i stekpanna utan matfett tills skivorna drar ihop sig. Lägg dem sedan på hushållspapper.

Skär ca 600 g torskfilé i portionsbitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme, några minuter per sida. Krydda med salt och vitpeppar.

Toppa den nystekta fisken med dill- och citronolja, finhackad knipplök och prosciuttochips. Servera till kokt potatis.

(Originalrecept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: