21.5.11

Chicken sweet and sour med ris


Uncle Bens Chicken Sweet and sour sås på burk är visserligen helt ok snabbmat, men såååå himla mycket godare det här blev! Lite meck att fixa till grönsakerna, men helt klart värt det.

4 port.
250 g morötter
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 burk skivad ananas - spara juicen!
500 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk ketchup
2 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
3 dl vatten
2 msk majsstärkelse Maizena
Ris


Skala morötterna och skär i tunna strimlor, ca 1/2 x 4 cm. Skär lök, paprika och ananas (spara juicen) i jämnstora bitar, ca 2 x 2 cm. Skär kycklingfilén i tunna strimlor på tvären.


Bryn kycklingfilén lätt i lite olja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Krydda med salt och svartpeppar. Häll sedan över kycklingen på en tallrik.


Tillsätt ytterligare lite olja och fräs morötter, lök och paprika så att de mjuknar något men inte tar färg. Läg sedan ner ananasen.


Rör ner ketchup, vitvinsvinäger, socker, ananasjuice och vatten. Rör ut majsstärkelsen i några matskedar kallt vatten och häll ner i pannan. Låt koka några minuter tills det tjocknar. Lägg ner kycklingen och låt allt bli varmt.


Servera kycklinggrytan med nykokt ris.


(Originalrecept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: