30.5.10

Rabarberkaka med mandel


(bildkälla alltommat.se)



Oväntat god smakkombination med bittermandel och rabarber. Nästa gång tror jag att jag testar att ha lite flagad mandel ovanpå.



6 portioner

1 kg rabarber i små bitar
1 dl strösocker
3 tsk majsenamjöl
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g sötmandlar, malda
3 bittermandlar, malda



1.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram en ugnsfast form. Lägg rabarbern i formen och strö över sockret blandat med majsenamjölet.


2.
Låt den smälta i ugnen i ungefär en kvart.


3.
Vispa äggulor och ocker pösigt och tillsätt de malda mandlarna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.


4.
Ta rabarbern ur ugnen och häll av lite vätska om det blivit för mycket.


5.
Bred ut smeten över formen och grädda kakan i 175 grader, ca 30 minuter.

Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.



1 kommentar:

Unknown sa...

Hej SMILE, jag tar dig till mina favrotibloggar så att jag kan hitta goda recept och titta in lite då o då.
Vilket fint kök...såg du att vi hade likadant i stugan?
Jag är supernöjd med valet.
Vi har liknande hemma och jag blir aldrig less.
Annelie
radhusochstuga