Receptet på morotskakan kommer från en veckotidning och glasyren har jag hittat i Monika Ahlbergs receptbok från Rosendahl. Mycket glasyr, men det är så himla gott!! Lime istället för citron är min favorit.
ca 10 bitar
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1/2 dl matolja
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
200 g smält avsvalnat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
s
aft och skal av en citron eller lime
1.
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form med löstagbar botten.
2.
Vispa äggen och sockret poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
3.
Blanda ner oljan och morötterna i smeten, häll den i formen och grädda i 35-40 minuter.
4.
Vispa ingredienserna till glasyren kraftigt med elvisp. Bre glasyren på den avsvalnade kakan, garnera ev. med små sockerkulor (typ strössel).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar